esp32-1732S019 (ESP32S3 with ST7789 display)

Recurrent H/W and software problems
Post Reply
oilaf
Posts: 6
Joined: Sun Mar 28, 2021 8:25 pm
Been thanked: 5 times

esp32-1732S019 (ESP32S3 with ST7789 display)

Post by oilaf »

Hello, I put an esp32-1732s019 (ESP32S3 with ST7789 display) into operation some time ago.
For the module, the pin assignment must be set via the Config => Custom menu and then via Advanced. That worked, although there was no start image with the funny bee, but the display still worked. Unfortunately, I stupidly destroyed the board due to a reverse polarity error. So I bought a new board, which can also be flashed normally and works, but as soon as I set the ST7789 with the pin assignment as described above, it no longer works. Only when I re-flash it does the WiFi come back on. I have already found out that it must be due to the CLK and the MISO, if they are set in the advanced menu the board no longer boots. When I control the pins using a small test program, they work normally, only when I connect them via the Advanced menu does the board crash.
Can someone give me some advice on this?

Grüße Olaf
oilaf
Posts: 6
Joined: Sun Mar 28, 2021 8:25 pm
Been thanked: 5 times

Re: esp32-1732S019 (ESP32S3 with ST7789 display)

Post by oilaf »

...I forgot to mention that, I tested different versions, the one written above refers to version 1.52.4. I can't say which version I used on the destroyed board
User avatar
cicciocb
Site Admin
Posts: 2195
Joined: Mon Feb 03, 2020 1:15 pm
Location: Toulouse
Has thanked: 470 times
Been thanked: 1461 times
Contact:

Re: esp32-1732S019 (ESP32S3 with ST7789 display)

Post by cicciocb »

What is the config that you did ? Can you put a picture of the advanced page with your settings?
oilaf
Posts: 6
Joined: Sun Mar 28, 2021 8:25 pm
Been thanked: 5 times

Re: esp32-1732S019 (ESP32S3 with ST7789 display)

Post by oilaf »

Thanks for the answer, I've now found the error. There is an incorrect representation of the connection pins in the sales ad on Ebay. The MISO pin should be connected to pin 13 on the ESP32 and that can't work. Then the data would have to flow from the display to the ESP32. If I enter 13 in MOSI it works. With the board that died I must have done it right without knowing it.
image.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Post Reply